Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Fuck de koning was staatsrechtelijk onjuist

06-05-2015
Activist Abulkasim al-Jaberi is staatsrechtelijk ernstig de fout in gegaan toen hij tijdens een demonstratie fuck de koning riep. Juristen stellen dat de activist er geen rekening mee heeft gehouden dat de koning volgens de grondwet onschendbaar is.

Al-Jaberi had in plaats van de koning de ministers en primair de minister-president moeten beledigen. Hij kon bijvoorbeeld kiezen voor de constitutioneel correcte varianten fuck de premier, fuck Mark Rutte, fuck de ministers, zij zijn verantwoordelijk en fuck.
 
Al-Jaberi is niet de eerste die zich verkijkt op de plaats van de koning in de Nederlandse staatsinrichting. Eerder gooide Erwin L. zijn waxinelichthouder staatsrechtelijk onjuist naar de Gouden Koets. Ook de rookbom bij het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus had eigenlijk op premier Jo Cals gericht moeten zijn.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.