Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pechtold, Mingelen & Van Boon over bed, bad, brood & bootvluchtelingen

20-04-2015
Een kabinetscrisis lijkt afgewend. De spanning tussen regeringspartijen VVD en PvdA liep de laatste dagen hoog op, omdat de partijen totaal verschillend denken over de omgang met uitgeprocedeerde asielzoekers. Nu lijken ze er echter toch samen uitgekomen te zijn; Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een vorm van opvang en er komt meer vaart achter uitzettingen. 
Ondertussen blijven vluchtelingen de oversteek naar Europa wagen, met alle gruwelijke gevolgen van dien. Zo verdronken dit weekend honderden bootvluchtelingen, toen de boot waarmee zij de Middellandse Zee wilden oversteken kapseisde. Wat moet de regering ondernemen voor bootvluchtelingen? En is een kabinetscrisis afgewend? Politicus Alexander Pechtold, journalist Ferry Mingelen en Arabist Esmeralda van Boon geven antwoord in Pauw.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.