Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Historische bouwput Noord/Zuidlijn krijgt beschermde status

15-04-2015
De twaalf jaar oude bouwput die is ontstaan door de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn krijgt een beschermde status. De gemeente Amsterdam mag onder het kersverse monument geen metrolijn aanleggen. De route van de Noord/Zuidlijn wordt daarom omgelegd van de Vijzelgracht en de Ferdinand Bolstraat naar het Leidseplein en het Vondelpark.

 

Het besluit is een overwinning voor buurtbewoners. Zij maken zich al jaren sterk voor het behoud van de historische bouwput, die zijn oorsprong heeft in het roemruchte eerste decennium van de eenentwintigste eeuw. Ook archeologen noemen de Rijkspuinhoop van onschatbare waarde.

 

Tot slot: Anouchka van Miltenburg is nog steeds voorzitter van de Tweede Kamer en het is vandaag mooi weer. Hmm, opvallend.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.