Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

03-12-2014
De veiling van huisraad en schilderijen van Bram Moszkowicz gaat niet door. De voormalig advocaat heeft vanmorgen een schikking getroffen. Dat hebben Moszkowicz' advocaat Herman Loonstein en advocaat Gabriel Meijers bekendgemaakt. Meijers wilde de spullen veilen omdat hij nog geld tegoed heeft van Moszkowicz. De advocaten willen niet vertellen wat de schikking inhoudt. Pauw gaat vanavond dieper in op deze opmerkelijke deal met Oscar Hammerstein en Peter Plasman.

De Belastingdienst vindt het salaris van Corendon-oprichter Atilay Uslu te laag. Uslu krijgt jaarlijks anderhalf ton, terwijl volgens de Belastingdienst een salaris van drie ton marktconform zou zijn. Reden voor de fiscus om Uslu een naheffing van 600.000 euro te sturen voor de periode 2009 tot en met 2012. Uslu is het daar niet mee eens en tekent protest aan. Na gesprekken is het bedrag gehalveerd, maar Uslu wil nog steeds niet betalen. Bij Pauw vertelt hij de reden daarvoor.

Steeds meer gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in. Ze doen dit om de rust te bewaren rond kinderboerderijen en ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook om het centrum schoon te houden. Zijn de vuurwerkvrije zones betutteling of pure noodzaak? Pauw spreekt vanavond over deze nieuwe trend met oogarts Jan Keunen, vuurwerkhandelaar Frits Broks en de burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings. Monique Pels vertelt het verhaal van haar zoon Joeri, die een vuurpijl in zijn oog kreeg.

Al 25 jaar staat Andr Manuel in het theater, maar met zijn nieuwe voorstelling 'Het geval apart', lijkt hij nu eindelijk door te breken. De voorstelling gaat over de buitenbeentjes, de raddraaiers, de dwarsliggers en de dorpsgekken. Miskende artiesten. Mislukte dichters. Een balletdanser die volkomen geflipt terugkeert na een stage bij het Groot Islamitische Rolstoelballet in Syri. Ze komen allemaal langs. Vanavond is Manuel bij Pauw te gast en zingt hij een lied uit zijn show.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.