Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

02-12-2014
Het Drentse dorp Oranje is boos op de gemeente, het COA en de overheid. Reden is de komst van mogelijk 1000 asielzoekers naar het dorp. Nu al zijn er zo'n 600. Veel te veel, zeggen de inwoners van het 140 man tellende Oranje. Voor staatssecretaris Fred Teeven (VVD) van Veiligheid en Justitie reden om vanmiddag op bezoek te gaan. Pauw spreekt vanavond met hem en enkele dorpsbewoners, waaronder Evita Pagie, over de vraag wat hij gaat doen om de onvrede in het dorp weg te nemen.

In zijn nieuwe serie 'Gort la Carte' neemt Ilja Gort de kijker mee op een culinaire reis door Frankrijk. Gort steekt zijn gastronomische neus in werkelijk alles wat culinair Frankrijk te bieden heeft. Want waarom zou je je in het land van slakken, oesters en stinkkazen enkel beperken tot het edele druivennat? Vanavond kijkt Gort met Pauw vooruit op zijn aflevering van morgen, die gaat over de entrecote.

In uitwerpselen van twee smienten is het vogelgriepvirus ontdekt. Het gaat om de voor pluimvee zeer gevaarlijke H5N8-variant, melden onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum. Het is voor het eerst dat het dodelijke virus in Nederland is aangetroffen bij wilde vogels. Eerder was het wel in Noord-Duitsland gevonden bij een taling, een andere trekeendensoort. Wat betekent dit voor de verspreiding van de ziekte? Pauw spreekt erover met vogelkenner Hans Dorrestijn.

Bij verslavingsproblemen van ouders gaat alle aandacht uit naar de behandeling van de verslaafde. Echter lopen de kinderen een groot risico om hun ouders achterna te gaan. Er moet dus op tijd door jeugdzorg worden ingegrepen, zegt de regering. Pauw spreekt erover met Roby en Saskia Nadort. Dochter Roby maakte van dichtbij mee hoe haar moeder verslaafd raakte. Hoe ging ze ermee om en hoe dwong ze haar moeder uiteindelijk om af te kicken?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.