Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

18-11-2014
ABN AMRO schrapt de komende jaren 650 tot 1000 banen. Dit werd bekendgemaakt bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers van de bank. De stap is opvallend, omdat ABN AMRO winst maakt. Toch worden er banen geschrapt en kantoren gesloten. Volgens de bank omdat klanten steeds meer zaken online regelen. Pauw spreekt vanavond met Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO, over deze plannen, de internationale spanningen en de broze economie.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de zorg. Aanleiding is de schrijnende situatie in verpleeghuizen, waar ouderen soms aan hun lot overgelaten lijken te worden. Ferry Mingelen volgt het debat en doet vanavond verslag.

De succesvolle thrillerauteurs Saskia Noort en Esther Verhoef zijn beiden genomineerd voor de NS publieksprijs. Verhoef won deze prijs voor het populairste boek al een keer eerder. Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt. Vanavond praat Jeroen Pauw met beide schrijfsters over de wetten van het thrillergenre, het schrijven van een bestseller en de Publieksprijs. Noort is genomineerd voor haar thriller Debet. Verhoef maakt kans met de De kraamhulp op de NS Publieksprijs.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.