Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Ella Vogelaar, Jeroen Smit & Ferry Mingelen over misstanden woningcorporaties

30-10-2014
De corporatiebestuurders hebben gefaald, het toezicht heeft gefaald en de politiek heeft gefaald. Dat is de conclusie die de Parlementaire Enqutecommissie Woningcorporaties vandaag presenteerde. Er is sprake van wanbestuur, bestuurscrises of ernstig financieel mismanagement, soms ook in combinatie. De commissie vindt dat woningcorporaties weer terug moeten naar hun kerntaak en dat is het bouwen van betaalbare huurwoningen. Om ervoor te zorgen dat het niet weer misgaat moet een onafhankelijke Woonautoriteit toezicht houden op de organisaties en haar bestuurders en commissarissen. Gaan de maatregelen ver genoeg? Pauw bespreekt het met voormalig minister Ella Vogelaar, hoogleraar Jeroen Smit en politiek analist Ferry Mingelen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.