Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Steven Ruijter en advocaat Peter Plasman over Utopia en Black Market Reloaded

24-09-2014
Het Openbaar Ministerie wil de gehandicapte Steven Ruijter uit Enschede 3 jaar vastzetten voor de bouw van de illegale website Utopia en Black Market Reloaded. Op deze geheime sites, zogenaamde TOR-sites, konden klanten niet alleen valse creditcards, wapens en drugs kopen, maar zelfs anoniem een huurmoordenaar bestellen. Ruijter deed dit in opdracht van hoofdverdachte Ruud Jansen, maar zegt niet betrokken te zijn bij de handel. Tevens ontkent hij iets te maken te hebben met Black Market Reloaded. Het OM ziet het anders. Zij zien Ruijter als het brein achter Utopia en Black Market Reloaded. Vanavond is hij te gast met zijn advocaat Peter Plasman en legt hij uit dat hij zich in het project 'meegesleurd' voelde.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.