Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

24-09-2014
Nederland gaat acht F16's inzetten in de strijd tegen IS, maar die mogen alleen ingezet worden boven Irak. Ook gaat het kabinet trainers sturen voor het Iraakse leger, zeiden vicepremier Asscher en Minister van Defensie Hennis na een extra ministerraad. In totaal gaat het om maximaal 380 militairen. In Syri zal Nederland alleen humanitaire en diplomatieke steun bieden. Te gast zijn Hans Hillen (oud-Minister van Defensie), Peter van Uhm (voormalig Commandant der Strijdkrachten) en Amerika-deskundig Tom Kleijn van Nieuwsuur.

Het Openbaar Ministerie wil de gehandicapte Steven Ruijter uit Enschede 3 jaar vastzetten voor de bouw van de illegale website Utopia en Black Market Reloaded. Op deze geheime sites, zogenaamde TOR-sites, konden klanten niet alleen valse creditcards, wapens en drugs kopen, maar zelfs anoniem een huurmoordenaar bestellen. Ruijter deed dit in opdracht van hoofdverdachte Ruud Jansen, maar zegt niet betrokken te zijn bij de handel. Tevens ontkent hij iets te maken te hebben met Black Market Reloaded. Het OM ziet het anders. Zij zien Ruijter als het brein achter Utopia en Black Market Reloaded. Vanavond is hij te gast met zijn advocaat Peter Plasman en legt hij uit dat hij zich in het project 'meegesleurd' voelde.

Op 2 november 2004 wordt regisseur Theo van Gogh vermoord door Mohammed Bouyeri. Op het hoofdkantoor van de AIVD gaan de alarmbellen af, want die naam kennen ze bij de dienst maar al te goed. Wat is er gebeurd? Hoe kon het dat ze niet in de gaten hadden dat Bouyeri met het plan rondliep? Of is er meer aan de hand. Gijs van de Westelaken en Theodor Holman beantwoorden de vragen in de speelfilm 2/11 Het spel van de Wolf. Ze reconstrueren wat er bij de AIVD gebeurde na de moord op Van Gogh. De film gaat morgen in premire op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.