Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

12-09-2014
Een jaar lang schreven Diederik Stapel en Anton Dautzenberg elkaar brieven. Allebei zijn ze op zoek naar houvast. De twee vinden steun bij elkaar en samen verkennen ze de kracht van fictie. Vanavond is het duo te gast bij Pauw en vertellen ze hoe het is om allebei uitgekotst te worden door de samenleving en hoe hun dat verbindt. Zo wil geen enkele wetenschapper meer iets te maken hebben met de frauderende Stapel en wordt Dautzenberg gemeden nadat hij lid werd van de pedoseksuelenvereniging Martijn.

"Als het om zorg gaat, zou het niet uit moeten maken of je arm of rijk bent, jong of oud, man of vrouw. Als je ziek wordt, zou iedereen gelijk moeten zijn. Uiteindelijk worden we allemaal een keertje ziek of oud," zei Fleur Agema (PVV) deze week in debat met Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) over de bezuinigingen op de zorg. De politica is boos op de regering, die volgens haar teveel op de zorg bezuinigt. Vanavond schuift ze aan om te vertellen hoe ze de zorg wil vormgeven en hoe dit betaald moet worden.

Een aantal Nederlanders zijn mogelijk besmet met het Ebola-virus, twee daarvan komen dit weekend terug naar Nederland op last van de overheid. Ze worden dan in quarantaine geplaatst om te voorkomen dat ook anderen ziek worden. We spreken er vanavond over met Roel Countinho, directeur van Centrum Infectieziektebestrijding en de artsen Jurre van Kesteren en Baart Waalewijn, die als arts in Sierra Leone werken. De vraag is hoe groot de kans is dat we in Nederland met Ebola te maken krijgen.

Gisteren won Typhoon met  Lobi da basi de 3VOOR12 Award 2014 voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Hiermee liet de rapper elf andere artiesten achter zich. Het is geen hiphop, maar pozie op een hiphopbeat, aldus de jury. Vanavond vertelt Typhoon bij Pauw wat het winnen van deze prijs voor hem betekent en hij treedt op.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.