Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

04-09-2014
Wat moet er gebeuren met jihadisten die naar het Midden-Oosten willen afreizen voor de heilige strijd? Het was n van de vragen waar de Tweede Kamer vandaag over sprak in debat met de ministers Opstelten en Asscher. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers gaat bij PAUW in debat met Okay Pala, de Nederlandse mediawoordvoerder van de politieke partij Hizb ut Tahrir. Hij zegt dat de anti-jihadmaatregelen zijn bedoeld voor extremisten, maar dat in de praktijk de hele moslimgemeenschap hierdoor aangesproken wordt.

Dichter Gerrit Kouwenaar is vandaag op 91-jarige leeftijd overleden. Kouwenaar gold jarenlang als kandidaat voor de Nobelprijs en won vele literaire prijzen. Hij kreeg in de Tweed Wereldoorlog een half jaar gevangenisstaf voor uitgaven die niet aan de censuur waren voorgelegd. Vanavond zal Hagar Peeters in PAUW een gedicht voordragen.

De plannen van de NAVO om de banden met Oekrane aan te halen, kunnen niet op steun rekenen van SP-leider Emile Roemer. Volgens Roemer is het nu juist tijd om de conflicten in de regio te de-escaleren. In een opiniestuk in De Volkskrant stelt hij vandaag dat er geen nauwere samenwerking moet komen tussen de NAVO en het land, dat de NAVO haar activiteiten niet moet uitbreiden in Oost-Europa en ook dat er geen nieuwe economische sancties tegen Rusland moeten komen. Vanavond legt Roemer in PAUW uit hoe volgens hem verdere escalatie in de regio voorkomen kan worden.

In het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht krijgen Wolfs (Victor Reiner) en Eva (Angela Schijf) te maken met de naween van de aanslag op hun leven. Ze mogen de aanslag niet zelf onderzoeken, maar moeten dit overlaten aan de rijksrecherche. Al snel wordt duidelijk dat ze te maken hebben met de maffia die zijn activiteiten naar Maastricht heeft uitgebreid. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het lek op het bureau. Marion komt in het vizier van de rijksrecherche. Is zij het lek dat zij zoeken?

PAUW spreekt vanavond met Sanne Wallis de Vries over haar rol in de musicalthriller Sweeney Todd. De Vries vertolkt de rol van Mrs. Lovett, de business partner van seriemoordenaar Sweeney Todd. Vanavond komt ze met het achtienkoppig Gelders Orkest een voorproefje geven van de voorstelling.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.