Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

03-09-2014
Nederland krijgt een eigen politieke serie, die geproduceerd wordt door Femke Halsema en Gijs van de Westelaken. Hoewel de partij en de Kamerleden in de serie fictief zijn, maken ze wel deel uit van de huidige politieke werkelijkheid. Het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten," aldus Halsema. Door een nieuwe manier van produceren gaan de makers proberen om de werkelijkheid wekelijks in het programma te verwerken. Vanavond legt Femke Halsema in PAUW uit hoe ze dat gaat doen en wat van de serie verwacht mag worden.

PAUW blikt vanavond met CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vooruit op het Jihadisme-debat dat morgen gaat plaatsvinden. Bumas CDA vindt dat het kabinet tot nu toe te slap heeft opgetreden. Ook zegt hij dat mensen die terroristisch geweld verheerlijken, vervolgd moeten worden. Vanavond licht Buma toe hoe het kabinet volgens hem moet voorkomen dat jongeren geronseld worden voor de heilige strijd. Ook schuift Okay Pala aan. Hij  zegt dat de anti-jihadmaatregelen zijn bedoeld voor extremisten, maar dat in de praktijk de hele moslimgemeenschap hierdoor aangesproken wordt.

Henk Spaan schrijft al jaren voornamelijk columns, maar een roman bleef tot op heden uit. Op 65-jarige leeftijd heeft Spaan toch de knoop doorgehakt en komt hij met zijn nieuwe boek Oude Vrienden; een hartverwarmende en geestige roman over de rijkdom en het verdriet van een levenslange vriendschap. Vanavond zal hij bij Pauw aanschuiven om onder andere over dit boek te vertellen.

Dave von Raven, leadzanger van The Kik, hertaalde het nummer In Your Arms van ChefSpecial. Het werd direct een hit. Afgelopen vrijdag is het nummer uitgebracht en vanavond spelen ze het nummer bij ons.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.