Vanaf 30 september terug op NPO 1

 • Tineke de Nooij

  Tineke de Nooij

  Tineke de Nooij (Baarn, 1941) is radio- en televisiepresentatrice. De Nooij was de eerste vrouwelijke diskjockey bij Radio Veronica. In 1960 belde ze spontaan aan bij het Hilversumse kantoor van Radio Veronica. Aanvankelijk schreef ze omroepteksten, maar later werd De Nooij de eerste vrouwelijke diskjockey van de zeezender. Haar bekende programma "Koffietijd met Tineke" werd vanaf 1962 drie dagen per week uitgezonden van 10 tot 12 uur 's ochtends. Haar jingle was Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, TIEEEEENEKE

  Na het verbod op zeezenders werkte Tineke voor de NOS, waar ze onder meer de Top 100 van de Nationale Hitparade van 1974 en 1975 presenteerde met Joost den Draaijer.

  In 1989 stapte ze op bij Veronica om aan TV10 mee te kunnen werken en begon ze haar eigen productiemaatschappij Tenfold. Na het fiasco van deze doodgeboren zender, kwam ze bij RTL terecht. De Nooij maakte documentaires over Jomanda en Sai Baba. Vervolgens ontwikkelde ze een magazine-achtig live-programma. Emile Ratelband maakte in haar programma zijn televisiedebuut. In 1998 werd haar contract met RTL ontbonden.

  De Nooij kreeg als waardering voor haar loopbaan in 2016 de Marconi Oeuvre Award toegekend en twee jaar later, in 2018, won de radiomaker de ere Zilveren Reissmicrofoon. 

- Advertentie -