Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

 • André van Duin

  André van Duin

  André van Duin (1947) is komiek, zanger, tv-presentator en acteur. Zijn bekendste programma's waren 'Wie ben ik?' en 'De Dik Voormekaar Show' uit de jaren '70, die in 2009 nog een comeback beleefden op de Nederlandse televisie. Daarnaast staat Van Duin bekend om zijn persiflages en typetjes. Ook heeft hij een aantal grote hits gehad, zoals 'Het Pizzalied (Effe Wachte)', 'Ik ben Joep Meloen...' en 'Er staat een paard in de gang'. 

  André van Duin heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010 gewonnen. De jury noemde hem een ‘groot, rijk geschakeerd en universeel talent’. Hiervoor verdient hij de waardering van het gehele volk, aldus de jury. 

  In 2015 speelt André van Duin met Kees Hulst in het toneelstuk 'The Sunshine Boys'. Sinds 2016 verzorgt hij de presentatie van het MAX-programma 'Heel Holland Bakt'. Ook sprak hij de voice-over in van natuurflim 'Wild' over de Veluwe. 

  In 2018 wint Van Duin de Ere Zilveren Nipkowschijf. Deze ereschijf is een oeuvreprijs bedoeld voor de mensen die zich buitengewoon voor televisie hebben ingezet en een indrukwekkende carrière achter de rug hebben. 

- Advertentie -

Media