Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Hugo de Jonge over zijn plan tegen kindermishandeling

09-05-2018
Een nieuw plan van Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) vraagt aandacht voor de psychologische schade die mensen oplopen bij kindermishandeling of huiselijk geweld, want jaarlijks zijn nog steeds zo'n 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer. Het kabinet maakt de aanpak hiervan topprioriteit, want de gevolgen zijn desastreus en vaak levenslang merkbaar. Daarom wil de minister dat situaties van huiselijk geweld eerder in beeld komen en dat er sneller kan worden ingegrepen.

Hugo de Jonge presenteert zijn plannen om onveilige thuissituaties een halt toe te roepen. De minister schuift aan met Jeroen van de Ven en Lukas Blankers. Van de Ven werd vrijwel zijn gehele jeugd fysiek en mentaal mishandeld. Blankers bezoekt gezinnen waar sprake is van huiselijk geweld en kindermishandeling. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.